Az értékeink

Az 2007-es indulásunk óta értékeink vezérelnek és összekötnek minket. Ezek kultúránk alapját képezik, és bármit is teszünk, vagy hozunk létre, értékeink mindig jelen vannak benne.

Egy csapat vagyunk
Munkahelyünk befogadó és mindenki iránt tiszteletet mutat.

Hiszünk az emberekben
A legjobbat hozzuk ki magunkból, másokból és a vállalatunkból.

Vállalkozó szelleműek vagyunk
Vállalkozó szelleműek vagyunk. Kíváncsiak és kreatívak, és minden lehetőséget felhasználunk, hogy alkalmazkodjunk az állandóan változó vásárlói igényekhez.

Folyamatosan fejlődünk
Mindig igyekszünk még jobb megoldásokat találni.

Költségtudatosak vagyunk
Felelős, fenntartható módon választjuk ki és használjuk fel az erőforrásokat, és többet hozunk ki kevesebből.

Őszinték és nyitottak vagyunk
Nyitottak, őszinték és szerények vagyunk.

Egyszerűségre törekszünk
Egyszerűségre törekszünk, és lényegretörőek vagyunk, mert így arra összpontosíthatunk, ami igazán fontos.

Te és a COS

A COS-nál mindenki számára mást jelent a munka: egyes kollégák egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik közben csatlakoznak hozzánk, míg másoknak az a céljuk, hogy a kereskedelemben, divatban karriert építsenek. Nem számít, hogy mi a motiváció, a lényeg, hogy a velünk töltött idődnek jól kell eltelnie és igyekszünk megfelelő lehetőségeket kínálni mindenki igényeinek kielégítésére.

Ha valaki fejlődni szeretne, arra bíztatjuk, hogy vegye kezébe karrierének irányítását és mi pedig mindent megteszünk, hogy el is érje ezeket a karrier célokat. A kíváló tréningek, éves értékelések és a rendszeres visszajelzések mellett, kollégáink hozzáférhetnek online oktatási portálunkhoz is, ahol több órányi képzési anyagok, podcastok és videók is megtalálhatóak. Vezetőink számára mindig szakszerű tréningeket, képzéseket szervezünk számos különböző témában.

Tapasztaltabb vezetőink számára lehetőséget kínálunk arra is, hogy rövid távú – vagy számos esetben akár hosszú távú projektekben vegyenek részt más városokban vagy külföldön, hogy kielégítsék a cég üzleti igényeit.

Befogadás és sokszínűség

A COS a világ több mint 30 piacán van jelen. Nemzetközi vállalatként célunk kollégáink és ügyfeleink multikulturális világának tükrözése.

Tudjuk, hogy a befogadás és a sokszínűség egy összetett és sokrétű téma, állandóan változó kérdésekkel és kihívásokkal jár számos olyan országban és kultúrában, amelyben működünk. Az a kultúra, amelyre a COS-ban szeretnénk építeni, olyan, ahol mindig a befogadás és a sokszínűség a prioritás.

2007-es indulásunk óta mindig arra törekedtünk, hogy értékközpontú vállalat legyünk. A befogadás és a sokféleség arról szól, hogy kik vagyunk és kik akarunk lenni. Zéró tolerancia politikánk van a diszkriminációval szemben. Cégünknél aszerint toborozzuk, léptetjük elő és jutalmazzuk kollégáinkat, hogy munkájuk, eredményük és elkötelezettségük mennyiben járulnak hozzá a mi céges értékeinkhez.


Juttatások

A COS minden munkatársa kedvezményesen vásárolhat a H&M csoporthoz tartozó márkaboltokban, az üzletben dolgozók pedig évente kétszer ruhavásárlási utalványt is kapnak. Ezeken az extra juttatásokon keresztül is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket a velünk dolgozó kollégák felé.

Személyzeti Kártya
Céges Nyugdíjterv
Cafeteria Készpénz
Oktatási felület
AYCM kártya
Ruházati juttatás
Személyzeti kedvezmény
Utazási költség támogatás
Sport kártya
HIP


Ismerje meg csapatunkat

A COS, az Arket, a Monki, a Weekday, az Afound, a & Other Stories, a H&M és a H&M Home mellett a H&M csoportot alkotó nyolc egyedi márka egyike. A H&M csoport több mint 170 000 embert foglalkoztat a világ 74 piacán, és mi vagyunk a 2. legnagyobb cégcsoport a divat világában.

Ami igazán kiemelkedő nálunk, ők a hihetetlen kollégáink. Akár üzletben dolgoznak, akár valamelyik regionális irodánkban, akár a londoni központi irodánkban – mindannyiuknak közös az ambíciójuk. Nekik köszönhetjük, hogy fejlődünk.

Találkzz néhány munkatársunkkal, hogy megismerhesd eddigi karrierjük történetét…

Aryan | Tanulási és Fejlesztési Menedzser

Mesélnél egy kicsit arról, hogy mit csinálsz a munkád során?

Tanulási és fejlesztési menedzserként az a feladatom, hogy egy elkötelezett, sokszínű és jól teljesítő csapatot alakítsak ki, hogy a COS minden évben tovább tudjon növekedni. Ennek elérése érdekében szorosan együttműködöm HR csapatunkkal egy tanulási és fejlődési stratégia kidolgozásában. Ez magában foglalja a csapatunk képzéséhez használt anyagok áttekintését és új tanulási programok elkészítését is.

Hogy indult a karriered?

Az első munkám tréner volt, ami szerencsés, mert ez egy olyan karrier, amibe beleszerettem. Még 17 év után sem érzem munkának. Szenvedélyem, hogy segítsek az embereknek a fejlődésben – olyan kifizetődő látni, hogy valaki – szakmailag és személyesen – átalakul, hogy elérje céljait.

Miért szeretsz a COS-nál dolgozni?

Kultúránk egyedülálló és csodálatos. Támogatjuk egymást a kockázatvállalásban, a hibázásban és a kiválóságban. Ráadásul mindig jó olyan márkának dolgozni, amelynek termékeit nagyon szereted.

Nelly | eladó

Mi a legjobb a munkádban?

Azok az emberek, akikkel dolgozom – nem kérdés. Annak ellenére, hogy nem szerettem volna menedzseri pályára lépni, nagyon élveztem nézni, ahogy mások az általuk kívánt új szerepkörökbe lépnek. Azt is szeretem, ahogy az újonnan érkezőket szívesen látják. Csapatként mindig igyekszünk pozitív légkört teremteni – függetlenül attól, hogy mennyire elfoglaltak vagyunk.

Adnál valami tanácsot annak, aki érdeklődik a COS-nál való karrier iránt?

Ha szeretnél feljebb jutni a divat vagy a kereskedelmi létrán, akkor a COS a megfelelő hely. Ha nyitott és rugalmas vagy, akkor rengeteg lehetőséged van a tanulásra és a fejlődésre. A márka támogatja a fejlődni vágyó embereket. Időt és erőforrásokat fektetnek be annak biztosítására, hogy a képzés minősége magas színvonalú legyen. Az évek során rengeteget tanultam, különösen akkor, amikor lehetőséget kaptam, hogy segítsek a bővítési projektekben. Ez lehetőséget adott arra, hogy új embereket és városokat ismerjek meg.

Pavlina | Assistant Buyer

Hogyan kerültél oda, ahol most vagy?

A divattervezői diploma megszerzése után pár évig ruhatechnológusként és ékszertervezőként dolgoztam. Szerettem volna többet megtudni a divat üzleti oldaláról, ezért csatlakoztam a COS-hoz az egyik londoni üzletükben. Hamarosan csapatvezető lettem, majd bekerültem a központi irodába, amikor szabaddá vált egy pozíció a beszerzési osztályon.

Mi a legjobb a munkakörödben?

Minden nap egy  lehetőség a tanulásra. A buyer  a termék minden szakaszát befolyásolhatja, a tervezési vázlattól kezdve a boltokban való bemutatásig, így különböző csapatokkal dolgozhatok  együtt. Ennek eredményeként a képességeim folyamatosan fejlődnek, és mindig van lehetőségem kihívások elé állítani magam.

Miért szeretsz a COS-nál dolgozni?

Eleinte beleszerettem a termékekbe. De egy idő után rájöttem, hogy  az emberek, a kultúra és az értékek miatt. Szeretem a csapaton belüli sokszínűséget is. Mindenkinek más a háttere, de ugyanazok az értékeink és a gondolkodásmódunk.

Arthur | részlegvezető

Hogyan kerültél oda, ahol most vagy?

Virágkötőnek készültem Párizsban, de úgy döntöttem, hogy karriert szeretnék váltani. Mindig is a COS rajongója voltam, és tetszett a dizájnnal és az építészettel fennálló kapcsolata, ezért amikor Londonba költöztem, megpályáztam egy állást a Regent Street-i üzletben. 2018-ban felvettek egy gyakornok részlegvezetői programra, ahol mindent megtanultam a szerepkörről úgy, hogy a mentoromat a mindennapi feladataiban segítettem. A képzésem után a High Street Kensington üzletünkbe kerültem, mint férfi részleg vezető, majd női részleg vezető lettem a Knightsbridge-i üzletünkbe.

Mi a legjobb a munkakörödben?

Számomra, hogy  szeretem nézni a csapatom növekedését és sok emberrel együttműködni. Csapatként sok mindent megosztunk különböző szinteken, mert mindenki nagyon sokféle háttérrel rendelkezik – kultúra, munkatapasztalat és még sok más. Minden nap tanulsz arról, hogy ki vagy, és minden nap tanulsz az emberekről.

Mit üzensz annak, aki érdeklődik a kereskedelmi karrier iránt?

Légy proaktív, és ragadj meg minden adódó lehetőséget a növekedésre.